Villa "Loriot"
vakantieplezier aan de Cote d`Azur

Omgeving

Lorgues ligt in het hart van de Var, één van de mooiste gebieden van Frankrijk; de Provence. In het gezellige centrum vindt u vele winkels en restaurants.
Alles is onder handbereik: de Cote d’Azur met Monaco, Nice, Cannes en vlakbij (35km) St Tropez, Frejus en St. Maxime zorgen samen met de schitterende meren zoals Lac de Carces en Lac de St. Croix voor o.a. veel zwemgenot.

Het dorp Lorgues is gelegen in Departement Du Var tussen de Gorges du Verdon en de Middellandse Zee in. Bekend om restaurant Bruno met zijn truffelspecialiteiten maar ook de gemoedelijke restaurantjes in het dorp zelf.

De markt op de dinsdagmorgen is in Lorgues een zeer gezellige en druk bezochte bezienswaardigheid. Goede mogelijkheden voor de liefhebbers qua wandelen, fietsen en diverse golfterreinen (St. Maxime, Valescure en Esterel Latitude ). Tennissen en joggen in de omgeving is mogelijk. Een bezoek aan een wijnhuis, zoals Chateau Bern, is de moeite waard. Daarnaast kunt u de pittoreske dorpjes in de omgeving verkennen zoals Taradeau (1 kwartiertje) , St.Tropez, (3 kwartier) resp. een bezoek brengen aan het strand van St. Maxime, half uur of St. Aygulf, 3 kwartier of naar een van de beroemde attractieparken, zoals Marineland resp. Aqualand.

De indrukwekkende Grand Canyon van Frankrijk de ”Gorges du Verdon” is van adembenemende schoonheid, u ziet de rivier De Verdon op 700m hoogte tussen de rotsen doorstromen.

Kano varen op De Verdon en vlakbij de villa op de ”Argens” is voor een ieder een belevenis om nooit meer te vergeten.
Tourtour, het plaatsje ”in de hemel” geeft u het gevoel er inderdaad te zijn, zo indrukwekkend is het uitzicht op talloze bergkammen, Villecroze met zijn waterval en grotten, Salernes met zijn zondagsmarkt en tegelindustrie, Entrecasteaux met zijn prachtige kasteel, Le Thoronet met zijn mooie abdij, Sillans-la-Cascade met zijn ontspringen van de Argens en zo kunnen we door blijven gaan, maar nog leuker is het zelf allemaal te ontdekken en te genieten van de prachtige omgeving!